Categorie├źn
nieuws projecten

Hellingbanen van parkeergarage Delftse Poort ontvangen herstelwerkzaamheden en beschermende maatregelen

In de parkeergarage van de Rotterdamse kantoorgebouw Delftse Poort hebben de hellingbanen herstelwerkzaamheden en beschermende maatregelen ontvangen. De drie betonnen hellingbanen zijn nu volledig gerepareerd en voorzien van een duurzame kunststof slijtlaag.

Oude situatie

De monolithisch hellingbanen waren oorspronkelijk onbeschermd, bijvoorbeeld tegen dooizouten, en niet voorzien van een afwerk- of beschermlaag. Bovendien waren er losliggende delen en onthechtingen aanwezig binnen de hellingbanen. Slurink heeft deze problemen aangepakt door de hellingbanen grondig te inspecteren en de benodigde reparaties uit te voeren.

Herstelproces

Door middel van afkloppen van het oppervlak zijn losliggende en onthechte delen vastgesteld.

Beschadigde en onthechte delen zijn zorgvuldig verwijderd en hersteld met behulp van hoogwaardige materialen, zoals gemodificeerde cementeuze reparatiemortel en kunststof troffelmassa. Verder is egaliseerwerk uitgevoerd om het hoogteverschil bij de deuraansluiting te vereffen.

Na de herstelwerkzaamheden is het betonoppervlak grondig gereinigd door middel van kogelwerpstralen. Vervolgens is er een hoogwaardige epoxyprimer aangebracht op de gereinigde ondergrond. Een natte epoxy instrooilaag is zorgvuldig aangebracht, gevolgd door een volledige instrooiing met Amaril steenslag. Na het uitharden van het materiaal heeft Slurink overtollige losliggende steenslag verwijderd om een glad en veilig oppervlak te garanderen.

Tot slot heeft het ervaren team van Slurink de belijning en bepijling opnieuw aangebracht met behulp van sneldrogend thermoplastisch materiaal.

De werkzaamheden op elke hellingbaan is in twee fases uitgevoerd waardoor de parkeergarage open kon blijven tijdens de werkzaamheden. Om dit bereiken is eerst de ene helft van de rijbaan afgesloten en vervolgens de andere rijbaan. Met behulp van duidelijke markeringen en verkeersbegeleiders hebben de parkeergarage gebruikers zeer beperkte hinder van de werkzaamheden.

Dankzij de inzet van Slurink zijn de herstelwerkzaamheden en beschermende maatregelen op de hellingbanen succesvol afgerond in parkeergarage Delftse Poort. De veiligheid en duurzaamheid van de hellingbanen zijn nu gegarandeerd voor de lange termijn. Het project is effici├źnt uitgevoerd, waarbij Slurink heeft gezorgd voor minimale hinder voor de parkeerders.

Met trots heeft Slurink het voltooide werk afgeleverd en bevestigt hiermee wederom haar expertise en toewijding aan hoogwaardige bouwprojecten.