Voeg- en dilatatieconstructies

SSI is gespecialiseerd in het aanbrengen van diverse soorten dilatatievoegen. In asfalt en beton. In wegen, gebouwen en parkeerdaken. Horizontaal of verticaal. Dilatatievoegen geven de ruimte aan het asfalt of beton om te krimpen en uit te zetten. Daarbij wilt u inwatering voorkomen en de geluidsoverlast beperken. SSI maakt daarom gebruik van verschillende voegconstructies, afhankelijk van de toepassing.

FullSizeRender

We kiezen voor duurzame constructies, die berekend zijn op intensief gebruik. Van klauwprofiel voegconstructies, met ijzeren nokken verankerd in het beton, tot geluidsarme bitumineuze voegovergangen.

Ook hebben we speciale oplossingen voor voegovergangen in gebouwen. Een dilatatievoeg tussen twee hallen kan bijvoorbeeld hinderlijk zijn voor het intern transport. Zowel bij nieuwbouw als in bestaande gebouwen brengen we daarom speciale voegovergangen aan die een vloeiende overgang garanderen.

Referentieprojecten dilatatieconstructie – voegovergangen:

 • Algerabrug Krimpen a/d Ijssel

  Hartje zomer heeft Slurink Specialistische infra op de drukste “N” weg van Nederland een 5 tal voegovergangen van de Algerabrug vervangen. De Algerabrug verbind de oevers over de Hollandse Ijssel tussen Cappele- en Krimpen aan den Ijssel.

 • Voegconstructie viaduct A2 Den Bosch

  Aanbrengen van 54 meter dilatatieprofiel op viaduct A2 nabij den Bosch. Naast het aanbrengen van de dilatatieprofielen wordt ook 100m1 schampkant verbreed, in de te verbreden schampkant worden direct de K-ankers geplaatst voor de toekomstige vangrail. Als laatste word er ca.200m1 flex goot aangebracht.

 • Renovatie parkeerdak Rotterdam

  SSI heeft de opdracht gekregen voor renovatie van 6.000 m2 parkeerdak in Rotterdam.
  Het dak de bovenste verdieping totaal 3.000 m2 zal uitgevoerd worden in gietasfalt op een losliggend membraam. De overige 3.000 m2 zal uitgevoerd worden in asfalt.