Categorieën
nieuws projecten

Grondig renovatie van hellingbaan Bernstein

In nauwe samenwerking met Enon hebben wij voor de VvE van Bernstein te Eerbeek een grondig renovatie van de hellingbaan naar de ondergronds parkeergarage. De oppervlakte van de helling was op verschillende plekken aan het loskomen en een deel van de vloerverwarming was defect. Ons doel was om de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie van de helling te verzekeren, met speciale aandacht voor het bovenste deel van de baan dat in zeer slechte staat verkeerde.

Renovatie van hellingbaan:

Bovenste deel van de helling: Het bovenste deel van de hellingbaan, dat aangetast was door ernstige gebreken. Wij hebben de bovenste laag uitgehakt en voorzien van een nieuw bouwstaal en verwarmingskabels. Vervolgens is dit deel opnieuw gestort waardoor de structurele integriteit aanzienlijk is verbeterd.

Freeswerkzaamheden: Het overige twee delen van de helling is zorgvuldig gefreesd, waardoor aanpassingen zijn gedaan om de algehele kwaliteit te verhogen.

Verwarmingssysteem: Van de oorspronkelijke drie verwarmingskabels bleek één defect en twee in zeer slechte staat. Enon heeft de drie nieuwe verwarmingskabels geleverd en gemonteerd, strategisch geplaatst in de gefreesde sleuven en op het nieuwe bouwstaalnet. Daarnaast is er een nieuwe verwarmingskabel toegevoegd aan de draingoot, wat bijdraagt aan een efficiënte afvoer van water.

Sensor en Epoxy Slijtlaag: Voor verdere optimalisatie van functionaliteit en veiligheid is een nieuwe sensor in het wegdek geïntegreerd. Het gehele wegdek is bovendien voorzien van een duurzame epoxy slijtlaag. Dit verlengt niet alleen maar ook de veiligheid bevordert.

Weersafhankelijke regeling: Een state-of-the-art regelpaneel met weersafhankelijke regelaar is door Enon geïmplementeerd. Hierdoor past het systeem zich dynamisch aan met de actuele weersomstandigheden. Dit draagt bij aan een efficiënter energiegebruik.

Met deze nauwe samenwerking tussen Enon en Slurink hebben wij een succesvolle eindresultaat opgeleverd. Wij zijn ervan overtuigd dat deze grondig renovatie op de hellingbaan van Bernstein de algehele functionaliteit en duurzaamheid van de helling aanzienlijk verhoogt.