Categorie├źn
activiteiten nieuws projecten

Combinatiedeklaag op bedrijfsterrein Adrighem

Op een groot bedrijfsterrein in Adrighem is een combinatiedeklaaag aangebracht op het nieuwe ZOAB asfalt. Vanwege de omvang van het terrein en de aanwezige machines wordt het werk in drie fases uitgevoerd, zodat steeds een derde van het terrein vrijgemaakt kan worden voor het werk.

Trading Company P. van Adrighem B.V. in Vierpolders is een totaalleverancier van zwaar transport- en grondverzetmaterieel, bouwmachines en hoogwerkers. Hun voorraad machines staat opgesteld op een terrein van meer dan 30.000 m2. Vanwege het gewicht en de regelmatige verplaatsing van deze machines moet de ondergrond geschikt zijn voor zwaar verkeer. Een combinatiedeklaag, bestaande uit ZOAB met een betonlaag eroverheen, is daarom uitermate geschikt voor deze situatie.

In het voorjaar van 2022 heeft Boskalis in drie fases het asfalt op het terrein afgefreesd en een nieuwe laag ZOAB aangebracht. Vervolgens heeft Slurink een combinatielaag van combifalt penetratiemortel aangebracht. Tijdens het aanbrengen van de combifalt is deze in de open structuur van de ZOAB doorgedrongen, waardoor er een laag met een betonnen bovenlaag is ontstaan. Door goed af te stemmen met Boskalis over de aangebrachte ZOAB kon een maximale penetratie en optimale toplaag worden bereikt.

Dankzij deze combinatiedeklaag kan het zware materieel uitstekend verplaatst worden zonder schade of rijsporen op het terrein achter te laten.