Categorieën
nieuws projecten

Dilatatievoegen Station RAI

De voegovergangen op de perrons van het Amsterdam RAI station zijn recentelijk vervangen. De voegen toonde veel schuurvorming. Slurink heeft in één weekend alle dilatatievoegen vervangen waardoor verdere schade of gevaarlijke situaties zijn voorkomen.

De voegovergangen op de perrons van het Amsterdam RAI station zijn recentelijk vervangen. De voegen toonde veel schuurvorming. Slurink heeft in één weekend alle dilatatievoegen vervangen waardoor verdere schade of gevaarlijke situaties zijn voorkomen. Door de scheuren in de beton zou er op korte termijn vloerdelen losbrokkelen. De kans dat passagiers konden struikelen of dat er schade aan de ondergrond ontstaat spreekt voor zich.
Voor de reparatie van de voegen heeft Slurink eerste de oude voegen verwijderd. Vervolgens is er 60 m nieuwe Buchberger dilatatieprofielen geplaatst om de thermische en constructieve werkingen van de perrondelen op te vangen. Ten slotte is alles waterdicht ingewerkt ter bescherming van de onderlaag en een goede afwatering richting de spoor.
Door alles in één weekend uit te voeren hadden de passagiers nauwelijks overlast. Maandagochtend vroeg maakte de stroom van passagiers volop gebruik van de gerepareerde perrons.