Categorie├źn
nieuws projecten

Groene asfaltstrook in Groningen

Een architect voor een wijk in Groningen heeft een groene strook verwerkt in zijn ontwerp inclusief een groene asfaltstrook. Slurink heeft met behulp van Reibeplastik een slijtvaste groene kleur verwerkt in het asfalt. Deze toepassing is ook in andere wegmarkeringen gebruikt.

In de wijk Nieuwe Linie heeft de stad Groningen een nieuw woonbuurtje ontwikkeld. De gebouwde woningen kijken uit over het Winschoterdiep en aan de andere zijde grenzen ze aan het Groene Lint, een nieuw te realiseren plantsoen. De Eelkemastraat loopt langs dit plantsoen. In plaats van standaard zwart asfalt heeft Specht architecten hier in Groningen, gekozen voor groene asfaltstrook. Hiermee wordt het Groene Lint bij wijze van doorgetrokken naar de woningen. Om dit te realiseren heeft Slurink Reibeplastik in een groene kleur aangebracht. Vanwege het stroeve karakter van dit materiaal is het goed bestand tegen slipgevaar voor de verkeersgebruikers.

Reibeplastik kan aangebracht in elke gewenste kleur. Zo zijn rode en witte kleuren gebruikt voor het fietspad en wegmarkering op de brug van Purmerend. Deze toepassing is ook uitstekend geschikt voor kleine asfaltreparaties vanwege de snelheid van de uitharding, texture en duurzaamheid. Daarbij kan een passende kleur gebruikt worden voor een schonere uitstraling van de betreffende reparatie.

Neem snel contact met ons op voor meer informatie over onze slijtlagen en relevante referentie projecten.