Categorie├źn
nieuws projecten

Prominent magazijn voorzien van egale vloerdelenovergangen

De heftrucks van de Prominent magazijn in Nunspeet kunnen schokvrij weer rijden. Slurink heeft de voegovergangen te vervangen met nieuwe dilatatieprofielen vervangen. Nu kunnen de heftruck chauffeurs drempelvrij door de magazijn hun werk doen.

De heftrucks van de Prominent hoofdmagazijn in Nunspeet kunnen weer schokvrij rijden. Slurink heeft de voegovergangen van de magazijn vervangen met nieuwe dilatatieprofielen. Nu kunnen de heftruckchauffeurs drempelloos door de magazijn rondrijden.
Prominent is de grootste aanbieder van relaxstoelen, relaxbanken, design relaxstoelen en sta op-stoelen van Nederland. In de hoofdmagazijn moeten dagelijks honderden bewegingen maken om alle producten te laden en lossen. Over tijd zijn er minimale hoogte verschillen tussen de vele vloerdelen van de magazijn ontstaan. Hierdoor ontvangen de heftruks een lichte schok bij iedere vloerdeelovergang. Dit heeft als gevold een onprettig rijcomfort voor de heftruckchauffer maar veroorzaakt ook materialen slijtage aan de heftrucks.
Slurink heeft alle overgangen uitgevreesd en vervangen met een dilatatieprofiel voorzien van een vlakke bovenkant. De profielen zijn verankerd in de ondergrond en de zijkanten van de profielen zijn aangestort met kunststof troffelmassa. Ten slotte is er op de profielen diamantschuren toegepast om een volkomen vlakke overgang te realiseren. Als gevolg van de vloerverwarming is er extra voorzichtig gewerkt om ongewenste schade te voorkomen.
Een dilatatieprofiel (ook bekend als bewegingsvoeg) wordt toegepast op betonvloeren om beperkte (horizontale) beweging van de afwerklagen mogelijk te maken. Vanwege verschillende oorzaken, zoals door temperatuurverschillen of door krimp en kruip van de beton, is er kleine ruimte nodig tussen vloerdelen om marginale beweging mogelijk te maken. Door op de juiste manier dilatatieprofielen toe te passen kunnen hoogte verschillen tussen vloerdelen worden voorkomen om grootte oppervlakten volledig egaal te houden.