Categorieƫn
nieuws projecten

Sluisdeur dek krijgt nieuwe slijtlaag

Om de vier jaar plaatsen de beheerders een ververste sluisdeur in de Noordersluis van IJmuiden, waardoor de sluisdeuren in topconditie blijven. Naast alle andere inspecties en onderhoud krijgt het sluisdeurdek deze onderhoudsronde een nieuwe slijtlaag.

De Noordersluis heeft vier sluisdeuren: de twee deuren die in gebruik zijn, een deur die in onderhoud is en een reservedeur. Met deze set deuren blijft de sluis maximaal operationeel en tegelijkertijd wordt de nodige onderhoud uitgevoerd. Naast de sluis ligt het deurendok, waar de sluisdeur volledig drooggelegd kan worden zodat men de deur grondig kan inspecteren en gemakkelijker onderhoudswerkzaamheden kan uitvoeren.

In opdracht van Hermans SSB BV heeft Slurink het nieuw aangebrachte hardhouten dek voorzien van een slijtlaag. Het dek bestaat uit 43 samengestelde segmenten. Als eerste stap is de ondergrond gereinigd middels een diamant komschijf. Vervolgens zijn voorzieningen getroffen om scheur initiators te creƫren middels vislijnen, waardoor de natuurlijke breuklijnen in de toplaag op de naadlijnen tussen de houten segmenten ontstaan. Daarna is de epoxy primer laag en epoxy instrooi laag aangebracht waarna er vol en zat ingestrooid met de Amaril steenslag is. De aangrenzende fietspad stroken zijn voorzien van een rode PU coating en de belijningsstrepen zijn aangebracht met Thermoplast. Ten slotte is na uitharding, het overtollige losliggend instrooi materiaal verwijderd. Het sluisdeurdek heeft een nieuwe slijtlaag en is klaar voor gebruik.

In april 2021 heeft Spie de deuren omgewisseld. Zie hieronder een kort video impressie hiervan.